Moda ve Güzellik

Evde Komedon Temizliği Nasıl Yapılır?

Evde komedon temizliği yapmak çeşitli nedenlerden dolayı güzellik merkezine gitmek istemeyen kişiler için kolaylık sağlayacaktır. Evde komedon temizliği yapmak için sırasıyla şu adımları izlemeniz gerekir.

  • Öncelikle yüzünüzü yağ bazlı bir temizleme jeli ile güzelce temizlemelisiniz. Yüzünüzün tertemiz olması ve gözeneklerinizin tıkalı olmaması, komedon temizliğinin başarılı olması açısından çok önemlidir.
  • Yüzünüze nem verecek aleo vera gibi nem sağlayan bir maske uygulamalısınız. Bu sayede cildiniz yumuşayacak ve komedonların çıkartılması daha kolay hale gelecektir.
  • Sonrasında siyah nokta sıkma aletini ya da elinizi kullanarak hafif bir baskı ile komedonları sıkarak çıkartabilirsiniz. Ancak, elinizi kullanacaksanız tırnaklarınızla cildinize zarar vermekten kaçınmalısınız.

Komedon Temizliği Sonrası Kızarıklık Oluşması Normal Mi?

Komedon temizliği sonrası kızarıklık oluşması birçok kişiyi endişelendirse de oldukça normaldir. Komedon temizliği sırasında cildinizin kızarma ya da morarma gibi çeşitli tepkiler verecek seviyede yaralanması doğaldır. Ancak, kızarıklık uzun süre kalıyorsa ve ciltte ağrı meydana gelmişse bu durum komedon temizliği esnasında fazla sert davrandığınızı gösterir.

Komedon İçin Hangi Asit Kullanılmalıdır?

Komedon için kullanılması gereken asitler AHA ve BHA asitlerdir. Ancak, AHA ve BHA gibi oldukça güçlü asitleri kullanmadan önce bir dermatoloğa danışmanız önemlidir. AHA ve BHA asitler, ciltte tümüyle meydana gelecek bir yenilenme sağlar. Bu asitler sayesinde yalnızca komedon değil, akne ve leke izleri de tedavi edilebilir.

Komedon Çubuğu Nedir?

Komedon çubuğu, siyah nokta aleti olarak da bilinen cilt temizliğinde kullanılan bir alettir. Komedon çubuğu sayesinde ciltteki yağ bezeleri, komedonlar ve siyah noktalar cilde zarar vermeden etkili bir şekilde temizlenebilir. Ancak, bu çubuğu her kullanımdan önce streilize etmeniz cilt sağlığınızı koruyabilmeniz açısından oldukça önemlidir.

Kapalı Komedon İçin Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Kapalı komedon için kullanılabilecek ürünler başlıca şunlardır:

  • Yağ Bazlı Temizleyiciler: Kapalı komedon probleminin en büyük nedenlerinden bir tanesi cildin derinlemesine temizlenmemesidir. Cildin derinlemesine temizlenmiyor olması, gözeneklerin tıkanmasına ve komedon oluşmasına yol açar. Bu yüzden komedon problemi yaşıyorsanız cildinizi yağ bazlı temizleyiciler ile derinlemesine temizlemelisiniz.
  • Su Bazlı Nemlendiriciler: Kapalı komedonlar genellikle yağlı cilt tipine sahip olan kişilerde görülen bir problemdir. Bu yüzden cildin gereğinden fazla yağlanmasının önüne geçmek, kapalı komedon tedavisi için önemlidir. Su bazlı nemlendiriciler, yağ bazlı nemlendiricilere oranla yağlanmayı engelleyecek ürünler olduğu için yağlı cilt tipine sahip olan ve kapalı komedon problemi yaşayan kişilerin kullanması gereken ürünlerdir.
  • Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı, birçok cilt problemini tedavi etmeye ve önlemeye yardımcı olan doğal yağlardan bir tanesidir. Bu yüzden kapalı komedon tedavisinde de çay ağacı yağını kullanabilirsiniz. Ancak, çay ağacı yağı çok etkili bir yağ olduğu için haftada 2 ya da 3 kereden fazla kullanılmamalıdır.
  • AHA ve BHA Asitler: Kapalı komedon problemi gibi birçok cilt problemi cildin yenilenmesi ile oradan kaldırılabilir. Bu noktada etkili AHA ve BHA asitleri kullanarak kapalı komedon sorununu çözebilirsiniz.

Komedon İçin Hangi Krem Kullanılmalıdır?

Komedon için kullanılacak krem, retinol krem olmalıdır. Retinol krem, ciltteki komedon da dahil olmak üzere birçok problemi kolayca tedavi edebilir. Ancak, retinol kremin ekstrem durumlar haricinde 25 yaşın altındaki kişilerde kullanılmaması gerekir.

Komedonlar Zamanla Geçer Mi?

Komedonların zamanla geçmesi mümkün değildir. Cillte meydana gelen akne problemi ve çeşitli izler zamanla geçebilse de siyah nokta ve komedon gibi gözenek tıkanıklığından dolayı meydana gelen cilt problemleri tedavi edilmeden geçmez.  

Ayrıca bakınız: Evde Günlük Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu